top of page
woman-and-veterinary-holding-cat.jpg

Ana Sayfa / Hizmetlerimiz

Hizmetlerimiz

genel_muayene.png

Genel Muayene

Değişik şikayetlerle kliniğimize getirdiğiniz evcil hayvanlarınızın ayakta ve yatarak tedavilerinin düzenlendiği bölümdür.

 

Modern veteriner tıbbın gereklerine uygun olarak, deneyimli veteriner hekim kadromuz ile sağlıklı, hijyenik bir ortamda gerçekleştirilen tanı ve tedavi hizmetleri hasta, veteriner hekim ve hasta sahibi arasında kurulan güven çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

 

Bu süreçte amacımız hayvanlarınızın sağlığı konusunda karar verirken sizleri tam olarak bilgilendirmektir.

 

Kliniğimiz / Hastanemiz 7/24 Acil hizmeti vermektedir.

Genel Muayene
koruyucu_hekimlik.png

Koruyucu Hekimlik

Can dostlarımızın sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmelerinin ilk adımı düzenli bir aşı programının uygulanmasıdır.

Aşılamada en büyük hedef sevgili dostlarımızın bağışıklık sistemlerini yüksek tutmak ve hastalıklara karşı direncinin artırmaktır; Unutmayalım ki anne sütünden sonra en büyük koruyucu silah aşılamadır.
Özellikle hastalıklara karşı direncinin yetersiz olduğu yavru döneminde birçoğu ölümcül olan viral hastalıklara karşı aşılanmaları gereklidir.

Veteriner Kliniğimizde genel muayeneleri sonucu aşı yapılmasında sakınca görülmeyen ve öncesinde antiparaziter ilaçlamaları yapılmış herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan dostumuza uygun aşı programı belirlenir.

Belirlenen programa göre yapılan her aşı etiketi ile birlikte yapılma tarihi ve uygulamayı yapan veteriner hekimin imza ve kaşesiyle size vereceğimiz sağlık karnesine işlenir.
Hasta kayıt sistemimize dahil edilerek takip edilen bu programın randevu tarihleri isteğiniz üzerine size telefon ya da sms yoluyla hatırlatılır.

Küçük dostunuza uygulanan aşıları, antiparaziter ilaçlamaları ve diğer koruyucu hekimlik uygulamalarını lütfen karnesine işletmeyi unutmayınız. Bu karnenin onun sağlık geçmişini belirten en önemli belge olduğunu aklınızdan çıkarmayınız.

Koruyucu Hekimlik
cerrahi.png

Cerrahi

Kliniğimizde cerrahi operasyonlar, konusunda uzman hekimlerimiz tarafından gerektiğinde 7/24 tam donanımlı ameliyathanemizde yapılabilmektedir.

Ameliyat öncesinde ve sonrasında hastanın takibinin düzenli ve yeterli bir şekilde yapılmakta olup, operasyon sonrası oluşabilecek komplikasyonları minimuma indirmektedir.

Ameliyat ve ameliyat sonrası ağrı kontrolünü sağlamak dostlarımız için konforlu bir sağaltım süreci sağlayacağından bizim için son derece önemlidir.

Yoğun bakım ünitemizle hastalar gerektiğinde 24 saat kontrol altında tutulmaktadır. Ayrıca hastaların iyileşme dönemi eğer istenirse kritik iyileşme dönemlerinde de kliniğimizde kalmaları sağlanmaktadır. Günün 24 saati deneyimli ekibi ve her tür donanımı ile hazır konumda olan ameliyathanelerimiz her türlü müdahaleye hazır konumda tutulmaktadır.

Cerrahi
dogum_ve_jinekoloji.png

Doğum ve Jinekoloji

Doğuma yardım, doğum kanalında yavrunun geçişini kolaylaştırmak, uterusun peristaltik hareketlerinin azaldığı durumlarda yavrunun çekilerek çıkartılması veya yavrunun kanaldan geçmesinin mümkün olmadığı durumlarda cerrahi yöntemleri (operasyon, sezaryen) tavsiye ederiz ve bu yöntemlere başvururuz.

Doğum ve Jinekoloji
goruntuleme.png

Görüntüleme

Teşhis ve tanıda bir diğer önemli araç ta görüntüleme sistemleridir.
Hastanemizde/Kliniğimizde ultrasonografi, röntgen, tomografi üniteleri ile görüntüleme yapılabilmektedir.


Ultrasonografi

Ultrasonografik görüntüleme yöntemi karaciğer, safra kesesi ve yolları, mide ve barsaklar, böbrekler idrar kesesi ve yolları, rahim gibi karın içi organların yanı sıra tendon tiroid bezi gibi diğer yumuşak dokuları görüntüleme yöntemidir.

 

Ultrasonografi, organların anatomik yapısı hakkında bizlere bilgi verir. Organlarda var olabilecek anomali veya bozukluk hakkında önemli bilgiler alabiliriz. Çok sık karşılaştığımız vakalar olan tümör ve kistlerin teşhisinde önemli bir yer tutar.

Ultrason cihazı radyasyon içermez, gebelikte kullanımı güvenlidir.


Röntgen

Röntgen, canlı vücudundaki yapıların, özellikle de kemiklerin, X ışınları (röntgen ışınları) kullanılarak görüntülenmesine verilen isimdir. Veteriner Tıpta kullanılan en önemli tanı yöntemlerindendir biri olan röntgen, dokularda gözle görülmeyen sorunların teşhisi için kullanılır. Dokulardan geçerek dokunun sertliğine ya da yumuşaklığına göre bazı gölgeler oluşur. Bundan faydalanılarak gözle görülmeyen dokuların durumunu göstererek teşhis konmasını sağlar.

İki şekilde rötgen uygulaması yapıyoruz:

* Özel; indirekt (ilaçlı)

* Direkt (normal)Röntgen ile;

​-Kemik doku (kırık, çıkık, tümör,omurlar,eklem kireçlenmesi)

-İdrar yolu (Böbrekler, idrar kesesi, idrar kanaları)

-Sindirim Sistemi ( Ağız, yutak, yemek borusu, mide, barsaklar)

-Solunum Sistemi ( burun kanalı, soluk borusu, akciğerler, bronşlar)

-Kalp ve damar sistemi gibi dokuların gorüntülenmesini sağlar ve bu dokularda meydana gelen patolojik ve anotomik değişilikleri tespit etmemizde yardimci olur.


Bilgisayarlı Tomografi

​Bilgisayarlı tomografi; x-ışını kullanılarak vücudun incelenen bölgesinin kesitsel görüntüsünü oluşturmaya yönelik radyolojik teşhis yöntemidir. Görüntüleri röntgenden çok daha ayrıntılıdır. BT, x-ışınının bilgisayar teknolojisi ile birleşmesinin ürünüdür.

Bilgisayarlı tomografi nerelerde kullanılır sorusunun yanıtı olarak en iyi karın ve gögüs organlarının tetkikinde kullanıldığı bilinir. Bunun yanında kalp, burun, karaciğer, pankreas, sinüsler ve akciğer hastalıklarında da tercih edilir. Bilgisayarlı tomografiyle biyopsi gibi tedavi ve tanı amaçlı prosedürlerde de yardıcı olunan bu işlem ayrıca omurga ve kemik hastalıklarının tanınmasında da etkilidir.

Travma geçiren hastalarda daha hızlı bir şekilde tarama yapılabilmesi için ve çok daha detaylı görüntülenme sağlanabilmesi için iç organ yaralanmalarında da BT kullanılır. Dalak, böbrek, beyin ve diğer iç organlardaki tanılarda da bu yöntem sıklıkla tercih edilir. Ayrıca kangren, inme ve böbrek yetmezliği gibi durumlara yol açabilecek damar patolojileri tanısında da kullanılır.

Kullanım alanları bu kadar geniş olan bilgisayarlı tomografinin avantajları da bulunuyor. Kanserli hücrelerin erken teşhisine olanak sağlarken mükemmel bir görüntü kalitesine ulaşabilmektedir. Ayrıca radyoterapi ile tedavi edilen tümörler etkili bir şekilde ışınlanabilmektedir. Bu sayede sağlıklı dokuların korunması sağlanmaktadır.

Görüntüleme
mikrocip.png

Mikroçip Kimlik

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında imzalanan protokolle kedi ve köpeklere mikroçip artık zorunlu hale gelmiştir. Ayrıca yurtdışına çıkacak kedi ve köpeklerde mikroçip ve kuduz titrasyon belgesi olması mecburidir. Köpeğiniz veya kedinizin kaybolması halinde onun bulunduğu zaman tanınmasında kolaylık sağlayacaktır. Mikroçip deri altına yerleştirilen, Türkiye'de ve Dünyada tanınan veri tabanına sahip kayıt sistemi destekli minik bilgi taşıyan elektronik devredir. Vücuda %100 uyumlu biyo-cam diye adlandırılan bir madde ile kaplanmıştır ve vücuda yerleştirildikten kısa bir süre sonra deri altı bağ dokusu ile kaplanarak hissedilemez bir duruma gelmektedir.

 

Evcil hayvanınız tarafından taşındığı sürece herhangi bir rahatsızlık vermesi veya evcil hayvanınız tarafından hissedilmesi mümkün değildir. Mikroçipler deri altına enjeksiyon yöntemi ile takılır ve takılan mikroçipin numarası merkezi veritabanına evcil hayvan ve sahibinin bilgileri ile kaydedilir ve gidilen herhangi bir veteriner kliniğinde bu numara okutularak hayvana ait bilgilere ulaşılmış olur. Evcil dostunuzun tüm ömrü boyunca çalışmaktadır ve herhangi bir yenilenme gerekmemektedir.

Mikroçip sistemi diğer tanımlama yöntemleri ile karşılaştırıldığında; defalarca kaybolan künyelere veya dövmeye göre çok daha ucuz ve insancıl ve modem bir uygulamadır. Evcil hayvanınızın kaybolması durumunda, bir veteriner kliniğine götürüldüğünde okuyucusuyla kontrol edilerek sahibi ile buluşturulması sağlanır. Ayrıca son yıllarda yapılan yasal düzenlemeler sonucunda evcil hayvan sahiplerinin, küçük dostlarına mikroçip taktırması ve bu numara ile belediyelere kayıt yaptırması zorunluluk haline getirilmiştir. Avrupa birliği ülkeleri seyahat sırasında evcil hayvanların mikroçip taşıyıp taşımadığını kontrol etmektedirler.

Mikroçip Kimlik
onkoloji.png

Onkoloji

Özellikle kedi ve köpek dostlarımızda hücrelerin kontrolsüz ve anormal bir şekilde büyüyüp çoğalması ile ortaya çıkan ve sıkca karşılaştığımız tümör olaylarının teşhisi, tanısı sonrasında ilaclar veya operasyonla sağaltımlarının tümü hastanelerimizde başarılı bir şekilde yapılabilmektedir.

Operasyon sonrasında nüks olgusuna karşı koruyucu önlemleri alma bu konularda sizleri bilgilendirme veteriner hekimlerimizin üzerinde hassasiyetle durduğu konulardır.

Onkoloji
kilo_yonetimi.png

Kilo Yönetimi

Ek sağlık sorunlarına da neden olabilen obezite, giderek daha büyük bir problem haline geliyor. Evcil hayvanların kilo vermesine yardımcı olabilecek kilo kontrol programını birlikte oluşturabiliriz.

Kilo Yönetimi
agiz_ve_dis.png

Ağız ve Diş Sağlığı

Diğer pek çok problemlerine nazaran az önem verilen veya gözden kaçan konulardan biri olan kedi ve köpeklerde ağız ve diş sağlığı son yıllarda üzerinde ısrarla durulması gereken konulardan biridir. Bu alanda günümüzde oldukça ciddi çalışmalar yapılmaktadır.

Sağlıklı ağız ve diş yapısını koruyabilmek, veteriner hekimleri gözetiminde kaliteli beslenme düzenli kontroller ağız ve diş bakımı sayesinde mümkündür.

Besinlerin sindirimi ağızdan başlar. Kedi ve köpeklerde yavru döneminden başlayan ve her dönem karşılaşabileceğimiz birçok ağız ve diş problemleri mevcuttur.

Ağız ve Diş Sağlığı
ileri_tani_merkezi.png

İleri Tanı Merkezi

Hastalıkların teşhisi ve tanısında laboratuarda yaptığımız tahliler büyük önem taşır. Laboratuarlarımızda makroskobik teşhis yöntemleri, hastalık test kitleri ve laboratuar muayene yöntemleri uygulanmaktadır.

Başlıca yapılan tahliller:

​Hematolojik Analiz Hizmetleri
– Hemogram (18 Parametre, 3 Hemogram)
– Formül Lökosit
– Kanama Zamanı
– Fibrinojen
– Lenf Aspiratı
– Froti Hazırlama
– Etken İdentifikasyonu


Biyokimyasal Testler
– Glukoz
– Total Protein
– Albumin
– Globulin
– Üre
– Kreatinin
– Kalsiyum (Ca)
– Fosfor (P)
– Magnezyum (Mg)
– Sodyum (Na)
– Potasyum (K)
– AST
– ALT
– GGT
– ALP
– CK
– Total Bilirubin
– Direkt Bilirubin
– İndirekt Bilirubin
– Kolesterol
– Trigliserit
– Demir (Fe)


Kan Gazları
– pH
– pCO2
– pO2
– İyonize Kalsiyum
– HCO3-
– TCO2
– BE
– BEecf
– 02Sat
– tHb


Tam İdrar Analizi
– İdrar Strip Muayenesi
– İdrar Mikroskobisi


Mikrobiyoloji
– Brucella Aglutinasyon
– Kültür Hazırlama
– Antibiyogram
– Süt Kültürü


Sitoloji
– Vücut Sıvıları Hücre Tiplendirme
– Neoplazi Biyopsisi
– Giemza Boyama
– Wright Boyama
– Lactophenol Boyama
– Eosin Boyama

İleri Tanı Merkezi
pet_sigorta.png

Pet Sigorta

6 ay ile 10 yaş arasında olan ve aşıları tamamlanmış sevimli kedi ve köpek dostlarımızın acil durumlardaki tedavi giderlerini belirlenen limitler dâhilinde güvence altına almak için sizlere sunduğumuz bir hizmettir.

PET Sigorta
danismanlik.png

Danışmanlık

6 ay ile 10 yaş arasında olan ve aşıları tamamlanmış sevimli kedi ve köpek dostlarımızın acil durumlardaki tedavi giderlerini belirlenen limitler dâhilinde güvence altına almak için sizlere sunduğumuz bir hizmettir.

Danışmanlık
bottom of page